نام پدر : حسین
تاریخ تولد :1330/02/06
تاریخ شهادت : 1362/12/12
محل شهادت : پل طلائیه

زندگی نامه

زندگی نامه سردار شهید علی مهدی معقولی

 

فرزند: حسین

سردار شهید علی مهدی معقولی در سال 1330 در یکی از محله های شهر لنگرود در یک خانواده مذهبی به دنیا آمد. از دوران کودکی دارای خصوصیات برجسته روحی و فکری خاصی بود. شهید معقولی در زمانی که هشت ساله بود پدرش را از دست داد در این شرایط سخت می بایست سنگینی بار زندگی با داشتن دو برادر و یک خواهر را بر دوش های کوچک و ناتوان خود احساس کند. علی با وجود آن که زندگی سختی را پشت سر می گذاشت از جهت تحصیل فردی موفق در تمام سال های تحصیل بود.

پس از اتمام دوران متوسطه در سال 1338 و اخذ مدرک دیپلم برای ادامه تحصیل به تهران رفت و برای امرار معاش در یکی از صحافی های تهران مشغول به کار شد که درآمد حاصل از آن را برای خانواده اش که سرپرستی آن ها را به عهده داشت به لنگرود می فرستاد. وی در سال 1349 در رشته مهندسی برق دانشگاه تهران قبول شد. پس از مدتی با علاقه مندی به رشته راه و ساختمان تغییر رشته داد و در سال 1355 موفق به اخذ پایان دوره مهندسی راه و ساختمان شد.

از سال 1355 تا سال 1357 سردار شهید علی مهدی معقولی با حضور در مجالس فرهنگی و مذهبی به همراه برادران مبارز و متدین در سازماندهی مساجد به سر می برد. مهم ترین فعالیت وی در این دوره ایراد سخنرانی در روستاها و شرکت در کمیته های توزیع کالا و کنترل شهر در جریان انقلاب بود. 
با شروع جنگ تحمیلی تا مدتی شهید معقولی در پشت جبهه به منظور هماهنگی بیش تر نیروها مشغول انجام وظیفه بود و پس از طی دوره آموزشی عازم جبهه های نبرد شد. سردار معقولی یکی از پیشگامان و طلائیه داران ماموریت های سپاه و بسیج در سال ها دفاع مقدس بود. لیاقت و شایستگی ایشان به حدی بود که وقتی پیشنهاد معاونت عمرانی استانداری مازندران از سوی استاندار وقت (آقای مهندس طاهایی) مطرح شد ایشان پیشنهاد را نپذیرفت اما حضور در جبهه را ترجیح دادند. اقدامات و فعالیت های عمرانی شهید در بدو پیروزی انقلاب اسلامی بنیانگذار ستاد جهاد سازندگی شهرستان نوشهر، مسئول دفتر عمران امام (ره) شهرستان نوشهر، اولین مسئول مردمی ستاد پشتیبانی دفاع مقدس در سطح شهرستان های نوشهر و چالوس، مسئول دفتر فنی فرمانداری نوشهر و چالوس، بنیانگذار طرح شبکه آبرسانی ملک جو کلاردشت، بنیانگذار طرح اولیه بند (سد) انحرافی آب رود چالوس، و ده ها طرح عمرانی دیگر توسط این سردار بی ادعا در خدمت به محرومان بود.
طراحی و اقدامات مهندسی در جنگ از جمله اقدامات سردار شهید معقولی به اتفاق دیگر دوستانش همکاری در ساختن پل شناور خیبر بود، از دیگر اقدامات این بزرگوار طراحی و مهندسی برای احداث خاکریز، طرح و برنامه ریزی جهت بررسی یک گذرگاه برای پیشروی رزمندگان اسلام و همچنان شرکت و حضور مستمر در عملیات های چون رمضان، والفجر مقدماتی، والفجر یک، والفجر دو بود که آخرین مسوولیت اش در زمان شهادت مهندسی رزمی لشکر 25 کربلا بود که سرانجام در تاریخ 12/12/62 براساس ماموریتی جهت بررسی یک گذرگاه و طرح برای پیشروی نیروهای رزمندگان اسلام به منطقه عملیاتی خیبر (طلاییه) عازم شد که گروه اعزامی به اتفاق شهید معقولی توسط دشمن شناسایی و مورد هدف قرار گرفتند که در این جریان مهندس و چند تن از دوستانش جان خویش به حضرت حق تسلیم و به سوی خدا شتافتند. پس از شهادت مظلومانه سردار معقولی جنازه پاک این عزیزان در همان منطقه باقی مانده است. 

 


وصیت نامه

 

 

*فرازی از یادداشتهای شهید علی مهدی معقولی*

 

تخم سعادت مراقبت است، مراقبت یعنی کشیک نفس کشیدن، یعنی حریم دل را پاسبانی کردن، یعنی سر را از تصرفات شیطان حفظ داشتن، پاسبان حریم دل بودن، این تخم سعادت را باید در مزرعه دل کاشت و بعد به اعمال صالحه و آداب و دستورات قرآنی تخم سعادت، این نهال سعادت را پروراند. مراقبت، حضور داشتن و حریم دل را مواظب بودن است. انسان است که ابدیت در پیش دارد، انسان است که باید دو قوه نظرش و عملش که به منزله دو بال هستند از قوه به فعلیت برسند تا بتوانند به معارج عالیه انسانی پروار نمایند.