شهيد «يوسفعلي الياسي»
نام پدر: نورعلي
در آغازین روز فروردین 1342 بود که چهارمين فرزند «نورعلي و سليمه»، در روستاي «تيلهنو» ديده به هستي گشود؛ كودكي كه تولدش گرماي مضاعفي به دل اهل خانه بخشيد.
در سن هفت سالگي، براي كسب علم و دانش، به دبستان زادگاهش رفت. سپس، با گذراندن دوره راهنمایي، وارد مقطع دبيرستان در مدرسه «شهيد مطهري» بهشهر شد و با اخذ مدرك ديپلم اقتصاد اجتماعي، به تحصيلاتش پايان داد. در طول دوران مدرسه، شاگرد ممتاز بود و رتبه خوبي كسب ميكرد. مادرش، علاقه زيادي براي ادامه دادن تحصيل او داشت تا براي جامعه، شخص بزرگ و مفيدي باشد و خدمات زيادي انجام دهد.
روح و جان يوسفعلي، از همان سنين پايين، با تعاليم و مفاهيم قرآني عجين شده بود. در اكثر اوقات، نماز خود را در مسجد ادا ميكرد. براي نماز صبح، ده دقيقه زودتر از اذان بيدار ميشد و قرآن را با صداي رسا و بلند قرائت ميكرد؛ تا حدي كه مادرش با صداي او بيدار ميشد.
در بیان خلقوخوی او، همین بس که نسبت به والدین، مودب و متواضع بود و در همه امور، رضایت آنان را مد نظر داشت. در رفتار و گفتار با دیگران نیز، خوشخلق و رئوف بود.
در آغازين روزهاي انقلاب، اگرچه نوجواني كمسن و سال بود، اما با افكار و عقايد امام خميني آشنايي داشت و گوش به فرمان ايشان بود.
در برابر مخالفان نظام جمهوري اسلامي نيز، با شجاعت و قاطعيت ميايستاد و در صورت لزوم، با آنها برخورد ميكرد.
به گفته دوستش «اکبر کثیری»، «او در راهپیمائیها و برگزاری جلسات، همیشه و در همه حال شرکت میکرد. علاوه بر آن، با افرادی که حرکتهایی علیه نظام جمهوری اسلامی انجام میدادند، مخالفت و از انقلاب و امام خمینی دفاع میکرد.»
بعد از انقلاب، یوسفعلی با شناخت جايگاه روحانيت متعهد و مقيّد به اسلام، به مطالعه آثار «شهيد بهشتي و علامه طباطبائي» پرداخت.
با شروع جنگ تحميلي، او راهي جبهه شد تا با دفاع از كيان ميهن، به نبرد با دشمن بپردازد.
در 22 آذر 1361 به عضویت سپاه در آمد و در واحد آموزش عقیدتی سپاه بهشهر، مشغول به خدمت شد.
او در مدت حضورش در مناطق جنگي، با مسئوليتهايي چون، فرمانده دسته، جانشين و فرمانده گروهان، رشادتها و حماسههاي بسيار خوبي به نمايش گذاشت.
بنابر اذعان همرزم دیرینش «صفر»، «یوسفعلی در عملیاتها روحیه بالایی داشت و با قاطعیت، جهت پیشبرد کارها فعالیت میکرد تا اگر ماموریتی به او محول شد، به نحو شایسته پیش ببرد. میگفت: هیچگاه به دشمن پشت نکنید و از مقابله با آنها هراس نداشته باشید.»
و سرانجام، یوسفعلی در اسفند 1362 در عمليات والفجر 6، جامه شهادت را به تن كرد و به خيل همسنگران شهيدش پيوست؛ در حالی که يوسف گمگشته مادر، سالهاست كه در خاك «دهلران» به يادگار مانده، و هنوز پيكر پاكش، به زادگاه وی برنگشته است.