نام پدر : علی جان
تاریخ تولد :1339/00/00
تاریخ شهادت : 1361/04/30
محل شهادت : شلمچه

وصیت نامه

 

بسم رب الشهدا و الصدیقین

ان صلاتی نسکی و محیای و مماتی الله رب العالمین

اللهم و امن بالعمل لک بما تحب و ترضی

الهی انت ربی و انا عبدک، انت محسن و انا معصی

خط سرخ شهادت خط آل محمد (ص) و علی (ع) است. (امام خمینی)

خداوندا نعمت بهشت و حورالعین را وعده ام فرمودی اما نه بخاطر آن و عذاب و سوزش جهنم را به من فهماندی اما نه بخاطر ترس وحشت از آن بلکه فقط بخاطر رضای تو جان در طبق اخلاص نثار راه دوست کردم و تو ای معشوق و محبوب. ای انیس تنهائی ها، ای مونس بی کسی ها، ای یکتا، ای نور، ای ستار العیوب گدایان کوی خود، ای رب العالمین، ای که زبان از وصفت الکن و عقل از درک وجودت ناتوان و کوههای سر به فلک کشیده از خشیت حضرتت خرد و متلاشی و ای غایب آمال عارفین بر این مدعای حقیر شاهدی و بر قلب کوچک و بیمارم عالی، بر این بنده گنهکار ترحم فرما و مرا ببخش به نیکی خود و مرا قیاس مکن به پاکی خود، تو محسن و من معصی و تو خالق و من بنده و ای دوست ای زبان حال من و سخن دل ناپاک من است که:

گدای کوی تو از هشت خلد مستغنی است                            اسیر عشق تو از هر دو عالم آزاد است

پس نگویم شمه از شرح شوق خو از انک                     دردسر باشد نمودن بیش از ابرام دوست

دارم امید عاطفتی از جناب دوست                                      کردم جنایتی و امید بعفو اوست

با درود پاک و مخلصانه و عابدانه به انبیاء و اولیا بزرگ خداوند از حضرت آدم تا رسول الله اعظم حضرت محمد (ص) و از وصی به حق او شهید محراب مسجد کوفه تا دوازدهمین ستاره درخشان آسمان امامت و ولایت حضرت حجه بن الحسن (عج) و از فقهای بزرگوار غیبت کبری تا ولی فقیه، عالم عامل قلب تپنده و توفنده امت اسلامی، عرش نشین جماران، دلباخته و عاشق الی الله امام خمینی روحی فداه و سلام گرم و آتشین بر ارواح پاک و روان مطهر شهدای اسلام از صدر تا هفتم تیر و خصوصاً شهدای بزرگوارمان و عالمان ربانی شهید مظلوم آیت الله بهشتی و شهید اول محراب آیت الله مدنی و شهید دوم محراب آیت الله دستغیب و شهید سوم محراب آیت الله صدوقی که در همین روزها به شهادت رسید وصیت نامه خود بنام مقداد نام خانوادگی افسری حسین آبادی، فرزند علیجان، شناسنامه به شماره 696 را که اعمال آن را واجب الاجرا می دانم به شرح ذیل می نویسم و امیدوارم خداوند بزرگ و غفار از نوشتن و اجرا کردن آن خشنود و راضی گردند در ضمن وصیت های خصوصی را جداگانه در فرم وصیتنامه نوشته ام و در این مرقومه صرفاً به بعضی نکات لازم و ضروری که به ذهن ناتوان بنده رسیده است توجه شده و در واقع قابل انتقال به عموم طبقات و مردم متعهد و الهی می باشد.

انقلاب اسلامی ایران در ادامه خط انقلابی و اسلامی رسالت محمدی (ص) مستحق گشت و در دنیای جهل و ظلمت چون برقی جهید و با توکل به خداوند بزرگ (ان تنصروا الله ینصرکم) و امدادهای غیبی و رهبری های پیامبرگونه و دور بینانه امام امت و وحدت و یکپارچگی امت حزب الله در مدت کوتاه و با خسارت کمتر از آنچه متصور بود به ثمر رسید و جمهوری اسلامی به عنوان دستاورد این انقلاب الهی بر پایه های توحید، امامت ... استوار گشت. اما پیام آوران ظلمت و تاریکی و خفاشان کوردل تحمل حضور و ثبات این قدرت الهی را نداشته و ندارند و آنچنان که قرآن کریم می فرماید مرض قلب های شان روز به روز عمیق تر و افزونتر می گردد و قهراً تحمل این قدرت الهی با توجه به اینکه روز به روز بر ثبات و صدور آن افزوده می شود را نخواهد داشت طبیعی است این دشمنان قسم خورده و کوردل برای ساقط کردن جمهوری و ارکان آن لحظه ای آرام ننشسته و نخواهند نشست و تعهد انقلابی اسلامی ایجاب می کند که با دشمنان دین خدا و کسانی که می خواهد نور الهی و حق را خاموش سازند با قویترین و قدرت مندترین وضع مبارزه و مجاهده نمود و خصوصاً از موضع قدرت مبارزه نمود.

این مبارزه ها و مجاهدها آنهم در شرایط سخت انقلاب اسلامی ایران با فشارهای همه جانبه سیاسی، نظامی، اقتصادی را چه کسی جز پیروان حسین بن علی (ع) می تواند تحمل کند؟ چه کسی به جانبازی و ایثار و شهادت در این راه و حفظ آن همه دستاورد بزرگ از آل علی (ع) اولی تر است؟ مگر نه اینست که باید منادیان و مدعیان یاری حسین (ع) در عاشورا که سالیان دراز عاشقانه و پاکباخته شعار (یا لیتی کنت محکم فافوز فوزاً عظیما) را سر داده اند امروز در صف مقدم نصرت کنندگان دین خدا باشند. یکی از نعمات بی شمار انقلاب اسلامی احیاء شهیدپروری و ارزش شهید و وظیفه وارثان شهید و بزرگتر از همه تکراز حماسه های روحی و معنوی بزرگ اسلام است روحیه عظیم شهادت طلبی که امروز در تمام بلاد میهن اسلامی ما شاهد آن هستیم همه نشات گرفته از فرهنگ غنی و عمیق توده های مسلمان و حزب الله می باشد، شهادت خطی است که هنوز ارزش آن و اثر آن و اجر آن برای ما آنطور که باید روشن نشده است هنوز روحیه های ما بانجا نرسیده است که سرود الهی و حماسی (فزت و رب الکعبه) را سر دهیم اما امید واثق داریم که جوانهای سلحشور و مبارز و جان بر کف ما فردا عارفان بزرگ به خداوند و زاهدان عمیق شب و شیران دلیر روز خواهند شد و چه بسا از قشرهای مختلف امت حزب الله افراد زیادی دارای این خصوصیات باشند یکی از دستاوردهای عظیم انقلاب اسلامی احیاء خط امامت و ولایت است که می رفت تا به قصد شوم تبهکاران مسخ و محو گردد اما خداوند نور خود را حفظ می کند ولو اینکه مشرکان خوششان نیاید امامت و ولایت بدون امت و امت بدون امامت و ولایت حرکتی بی هدف و بی نتیجه است ولایت و امامت قلب امت است و این والاترین تغییری است که از این دو معنا می توان کرد یعنی امامت نباشد امت مرده و کالبد بی روح است و امامت و ولایت بدون امت هم چون قلب بی جسم است که تحقق خارجی ندارد جدا از همه مطالبی که می شود بیان کرد در جامعه ما قبول این مطلب با حضور و حیات عالم عامل، عاشق الی الله عارف مجاهد، مرجع بزرگوار، فقیه کم نظیر امام خمینی روحی فداه که به حق باید او را عرش نشین جماران خواند راحتر و ساده تر است یعنی دیدیم در تجربه انقلاب اسلامی که بدون او پیروزی ممکن نبود و یا به زمانهای دورتر می انجامید پس امت حزب الله و مسلمان دور امام را محکم بگیرند، به سخنان امام امت توجه داشته باشید و چون عاشقی دلباخته او را معشوق محبوب خود بدانید که او ولی فقیه است و اطاعت از او واجب عینی و یقینی است و تخلف از امر او حرام و گناه محسوب می گردد. خدایا خدایا تا انقلاب مهدی تور را بجان مهدی، خمینی را نگهدار آمین یا رب العالمین)

 


زندگی نامه

«فرم ثبت اطلاعات شهدای مازندران»

الف)تولد و کودکی:

1-نام و نام خانوادگی، نام مستعار:

مهرداد افسری حسین آبادی (مقداد)

2-تاریخ و محل تولد و اتفاق خاص در زمان تولد:

1339، شهرستان بهشهر، روستای حسین آباد

3- نام و شغل پدر:

علیجان، کشاورز

4- نام و شغل مادر:

خاتون، خانه دار

5- تعداد فرزندان و فرزند چندم خانواده بود:

پنج، اولین

6- وضعیت زندگی از نظر اقتصادی و اعتقادی:

در خانواده ای مذهبی  و متدین با اوضاع اقتصادی خوب که از تلاش پدر و مادر در کارهای کشاورزی و کسب روزی حلال تأمین می شد به رشد و شکوفایی رسید.

7- تحصیل متفرقه قبل یا حین دبستان(مکتب،کلاس قرآن،حوزه علمیه نام فرد آموزش دهنده):ـــــــــــــ

 

8- مهاجرت یا نقل مکان در دوران زندگی (اگر بود): ـــــــــــ

 

ب)تحصیلات:

1- نام مدرسه و محل تحصیل در دوران دبستان:

مدرسه ابتدایی روستای حسین آباد  (5 سال)

2- نام مدرسه و محل تحصیل راهنمایی:

مدرسه راهنمایی شهر بهشهر (3 سال)

3- نام مدرسه، محل تحصیل و رشته ی تحصیلی دبیرستان:

 مدرسه دبیرستان  جامع ساری (4 سال)

4- تحصیلات دانشگاهی، رشته و نام دانشگاه:

دانشگاه صنعتی امیرکبیر شهر تهران (رشته مهندسی عمران)

5- آیا در دوران تحصیل کار می کرد ؟چه کاری و چه مدت:

در زمان مدرسه بعد از فراغت از درس و تکالیف به والدین در انجام کارهای روزمره یار و یاور آنها بود تا بتواند باری از دوش آنها بردارد.

6- سال، مقطع و علت ترک تحصیل: ـــــــــــ

 

پ)سربازی:

1- خدمت سربازی: ـــــــــــ

 

2- یگان اعزام کننده: ـــــــــــ

 

3- سال اعزام و محل آموزش سربازی: ـــــــــــ

 

ت) ازدواج:

1-وضعیت تاهل: ـــــــــــ

 

2- نام همسر و تاریخ ازدواج: ـــــــــــ

 

3- تعداد و نام فرزند یا فرزندان (اگر داشت ): ـــــــــــ

 

4- خلق و خو و رفتار با خانواده (زن و فرزند یا پدر و مادر ):

رابطه ی عاطفی و توأم با مهربانی با والدینش داشت. به آنها در امور زندگی یاری می رساند. در دوران کودکی از نعمت مادر محروم بود با جانشین مادرش رابطه ی خوبی داشت. مطیع اوامر آنها بود.  

 

ث)شغل شهید:

1- شغل رسمی و شغل فرعی:

رسمی

2- نام سازمان یا نهاد یا شرکت:

 اداره آموزش و پرورش

3-زمان استخدام و مسئولیت شغلی:

به عنوان معلم در زاغمرز حسین آباد بهشهر خدمت می کرد.

 

ج) فعالیت های انقلابی:

1- وقایع با افرادی که باعث تأثیر گذاری بر شهید شدند:

تحول فکری ایشان متأثر از افکار و اندیشه های امام خمینی (ره)، شخصیت های دینی و مذهبی و ائمه معصومین (ع) بود.

2- وقایعی که به تأثیر گذاری شهید بر فرد، خانواده یا گروه اشاره دارد:

از خصوصیات بارز مهرداد می توان اعتقاد راسخ به مسایل دینی و مذهبی، داشتن جذبه و ابهت خاصی در بین اطرافیان، کمک و یاری افراد نیازمند اطرافش، خوش خلقی و سادگی را ذکر کرد که دیگران را تحت تأثیر شخصیت و رفتار خود قرار می داد.

3- نوع و محدوده ی جغرافیایی فعالیت های انقلابی:

با فراگیر شدن نهضت امام خمینی و تحول فکری وی قبل از شکل گیری انقلاب به همراه افراد برجسته ی شهر بهشهر در مبارزات شرکت می کرد مبارزات ابتدا غیرعلنی و سپس علنی شد. او با داشتن یک دستگاه تایپ اعلامیه های امام خمینی را تایپ و بین مردم توزیع می کرد. کتابهای مذهبی، سیاسی را بعد از مطالعه در اختیار دوستانش قرار می داد تا با افکار امام خمینی آشنا شوند. همچنین به شغل معلمی اشتغال داشت و از این راه دانش آموزان را هدایت می کرد.

4- زمان آغاز حضور در پایگاه (چه سنی یا چه سالی ؟) و نوع فعالیت در پایگاه:

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به فرمان امام خمینی مبنی بر تشکیل بسیج مستضعفان به عضویت این نهاد درآمد دراین پایگاه فعالیت های بسیاری نمود، از جمله: حضور در فعالیتهای تثبیت نظام جمهوری اسلامی، حضور در مجلس انقلاب اسلامی به عنوان محافظ، حضور در دانشگاه برای ادامه تحصیل و مشارکت در پشت جبهه های نبرد در جمع آوری کمک مردمی، عضو هسته مرکزی پایگاه بسیج شهر و روستایش بود. (پایگاه معراج روستا حسین آباد) و نهایتاً از این نهاد به سوی جبهه ها اعزام شد.

5- اگر در درگیری ها و زد و خوردهای انقلابی و حزبی در انقلاب و بعد از آن حضور داشت، با بیان اتفاق آورده شود:

با گروهک های مخالف برخورد آگاهانه و روشنفکرانه داشت. تبلیغات فرهنگی می کرد با دوچرخه اش مخفیانه به روستاهای اطراف می رفت سخنرانی می کرد. یک شب هواداران رژیم شاه او راگرفتند، می خواستند او تحویل پاسگاه بدهند که عده ای وساطت کردند.

ح) سوابق جبهه:

1- حضور در جبهه:

 در جبهه حضور داشت

2- تعداد تاریخ محل اعزام ها، یگان اعزام کننده، و منطقه یا مناطقی که اعزام شد:

او طی 4 دفعه از تاریخ، 25/12/59 تا 23/1/60، از لشکر 25 کربلا با عضویت بسیجی به مناطق سرپل ذهاب و شلمچه اعزام شد.

3- مجموع مدت حضور در جبهه: ـــــــــــ

 

4- مسئولیت در جبهه:

تک تیرانداز (حفاظت نمایندگان مجلس)

5- دفعات، مکان و نحوه ی مجروح شدن: ـــــــــــ

 

6- عملیات یا مأموریتی که مجروح شد: ـــــــــــ

 

7- مکان، زمان، عملیات و نحوه‌‌ی شهادت:

در تاریخ، 31/4/61 در منطقه شلمچه در عملیات کربلای 5 بر اثر اصابت ترکش به ناحیه سینه به درجه شهادت نایل آمد.   

8- تاریخ تشییع و محل خاکسپاری:

در تاریخ 4/5/1361 در گلزار شهدای حسین آباد شهر بهشهرخاکسپاری شد.

 

ی) خاطرات یا ویژگی های بارز شهید:

1- شامل 3 خاطره از شهید در مقاطع مختلف زندگی از تولد تا شهادت و در صورت نداشتن خاطره، ویژگی های شهید (توجه: حتما راوی خاطره یا ویژگی باید معلوم باشد.)

در توصیف شخصیت و ویژگیهای مهرداد که وی را بعنوان یک انسان کامل معرفی می کرد می توان به این موارد اشاره کرد: حسن خلق، احترام به والدین، کمک به افراد نیازمند و رفع مشکلات آنان بطور نمونه یکی از زنان روستا که از نظر اقتصادی ضعیف بود به مشکل وی رسیدگی می نمود. پیگیری امور آبادانی روستا، ایشان از نظر درسی مقام بالایی داشتند در سال 1357 با رتبه عالی و در رشته مهندسی عمران دانشگاه پلی تکنیک امیرکبیر پذیرفته شده بود. برادرش، محمود، در خصوص ویژگیهای مهرداد بیان می گوید: «نه تنها در خانواده و نزد شاگردان معلمی نمونه بود در بین مردم روستای حسین آباد هم شهرت داشت. با توجه به پست های اداری زیاد، بسیار متواضع نشان می داد. خوش خلقی، حجب و حیا، داشتن جاذبه در بین محرومین از دیگر خصوصیات خوب او بود. صبور و شکیبایی وی هم زبانزد بود تا حدی که در اوایل انقلاب بین انقلابیون و یکی از هواداران مجاهدین خلق بحث پیش آمد. طرفدار مجاهدین خلق یک سیلی به مهرداد زد، وی (مهرداد) آن طرف صورت خود را جلو آورد گفت این طرف را هم بزن. شخص مذکور شرمنده شد. در بین اطرافیان و اهالی روستا محبوبیت خاصی داشتند هنگامی که می خواست به جبهه اعزام شود عده زیادی از اهالی به بدرقه وی آمدند و با وی خداحافظی کردند. وی معلمی توانا در هدایت همه جانبه دانش آموزان به سوی رستگاری بود. رفتارش سرمشق شاگردانش شده بود. شجاعت و دلیری او در جبهه ها مثال زدنی بود» همرزش، علی جعفرپور، ضمن بیان مطالبی خاطره ای نقل می کند: «در خاکریز خط مقدم در منطقه شملچه بودیم. ایشان در واحد تبلیغات و من و دوستانم در خاکریز دیگر قرار داشتیم. ایشان با اصرار فراوان به فرمانده گردان  گفت که بگذارد  در عملیات شرکت نماید با اصرار زیاد توانست رضایت فرماندهی را جلب کند و درعملیات شرکت نماید. بسیار خوشحال شده بود در شب عیدفطر سال 61 درشلمچه به سوی معبودش پر کشید و لقاءالله پیوست.»