نام پدر : بمان علی
تاریخ تولد :1341/01/18
تاریخ شهادت : 1362/01/22
محل شهادت : شرهانی

زندگی نامه

شهید «جعفر اسماعیلی»

نام پدر: بمان‌علی

«بمان‌علی و شهربانو» برای چندمین بار در تب‌وتاب تولد فرزندی بودند که ماه‌ها آمدنش را انتظار می‌کشیدند؛ نوزادی که هم‌زمان با طلوع هجدهمین روز فروردین 1341، با آمدنش آرام بی‌قراری‌های مادر و قرار ناآرامی‌های پدر شد.

«جعفر»، اگرچه تمام سال‌های بودنش را، در دامن پرمهر پدر و مادری مهربان و زحمتکش پرورش یافت، اما کودکی‌اش در کوچه پس‌کوچه‌های «خوردونکلا»ی محمودآباد و جمع صمیمی هم‌بازی‌هایش، خاطره شد.

پس از طی دوران ابتدائی در دبستان «شهید هدایت» روستا، مقطع راهنمایی را در محمودآباد ادامه داد. سپس، دوران متوسطه را در دبیرستان فنی‌وحرفه‌ای «چهل شهید» آمل گذراند.

ساده‌زیستی، خوش‌روئی، صداقت و شکیبایی، از ویژگی‌های برجسته او به شمار می‌رفت. لذا همین اوصاف، او را بین دیگران محبوب کرده بود.

جعفر به صله‌رحم و معاشرت با بستگان و دوستان، بسیار اهمیت می‌داد. او مدام، به همه سفارش می‌کرد که «این کار ثواب دارد؛ چون هم باعث خشنودی خدا، و هم خلق خدا می‌شود.

او که از همان خردسالی، به قرآن علاقمند بود، همواره در عمل به فرامین آن، کوشا بود. علاوه بر آن، در ادای واجبات و مستحبات نیز، اهتمامی خاص داشت.

هنگامی که جعفر، با نام و شخصیت امام‌خمینی آشنا شد، از شوق پیوستن به صف مبارزان انقلابی، گوئی قطره‌ای در آرزوی رسیدن به اقیانوس بود.

او در بدو انقلاب، همراه دوستانش در تظاهرات آمل شرکت داشت و اعلامیه‌های حضرت امام را توزیع می‌کرد. جعفر، عاشق امام بود و از ایشان به عنوان «بت‌شکن تاریخ» یاد می‌کرد. از این‌رو، انقلاب اسلامی را، انقلاب بزرگ و جهانی می‌دانست.

این نوجوان مبارز انقلابی، بعد از پیروزی نهضت مردمی ایران، فعالیت‌هایش را در انجمن‌های اسلامی و پایگاه بسیج از سر گرفت.

در سال 1361، به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در آمد.

سپس لبیک‌گویان، با ندای رهبر به صفوف رزمندگان اسلام در مناطق جنگی پیوست.

جعفر علاوه بر آن، در پشت جبهه نیز، مشوق دیگران، جهت یاری رساندن به مبارزان میدان حق، از لحاظ مادی و معنوی بود.

اظهار ارادت و مودت نسبت به خانواده‌های شهدا و دل‌جوئی از فرزندان شهدا، از کارهایی بود که جعفر پیوسته به انجام آن اهتمام داشت.

بزرگ‌ترین آرمان و آرزویش، شهادت در راه خدا و آب و خاک بود.

سرانجام، جعفر در 12/1/1362 در شمال فکه به شهادت رسید؛ اما پیکر پاکش، بعد از گذشت هشت بهار، به آغوش خانواده بازگشت و در بوستان شهدای زادگاهش به خاک سپرده شد.   


وصیت نامه

*توصیه نامه شهید جعفر اسماعیلی*

 

به شما برادرانم توصیه می کنم گوش به فرمان ولایت فقیه باشید. از کمک و مددرسانی به مردم دریغ نفرمائید. حقوق مردم را رعایت کنید. در انجام واجبات و ترک محرمات بکوشید. صله ارحام به جای آورید که خشنودی خدا را در پی دارد. توصیه من به خواهرانم این است که حجاب خود را رعایت کنند که برتر از خون شهید است.