*زندگی نامه شهید سيّد ولي اسماعيلنژاد*
نام پدر: میرآقا
در اول فروردين 1336 در روستاي «پایینگنجافروز» بابل در خانوادهاي مكتبي از تبار سادات متولد شد. پدرش «میرآقا»، كشاورز و مادرش «گلدسته»، خانهدار بود.
«سيدولي» اولين فرزند این زوج متدین بود که با آمدنش، صفاي خانهشان را دوچندان كرد.
تحصیلاتش به مقطع دیپلم ختم میشود.
او که پرورشیافته یک تربیت دینی بود، در ادای واجبات و مستحبات میکوشید و از انجام محرمات دوری میکرد. با قرآن، این منبع نور و رحمت نیز مانوس بود و در عمل به فرامین آن، کوشا. علاو بر آن، ارادت خاصی به اهل بیت(ع) داشت و از سیرهشان الگو میگرفت.
با استناد به گفته والدین، خلقوخوی سیدولی را میتوان اینگونه بیان کرد:«از همان نوجواني، در بين مردم داراي محبوبيت خاصي بود. كاري ميكرد كه همه از او راضي باشند.رفتارش با ما بسيار خوب بود. طوريكه الگوي ديگران در احترام به پدر و مادرش محسوب ميشد. اخلاق نيكويي داشت و با همه به مهرباني رفتار ميكرد.»
سيّدولي با شنيدن زمزمههاي انقلاب، به صف انقلابيون پيوست و همپای آنان در تظاهرات عليه رژيم پهلوي، حضوري گسترده داشت.
با تشکیل بسیج، او به عنوان فرمانده پایگاه، به ترغیب جوانان برای حضور در صحنههای انقلاب پرداخت. گذشته از آن، در انجمن اسلامی نیز، مشغول خدمت بود.
در 24/9/59 به عضويت سپاه درآمد تا بتواند بیش از پیش راه شهداي انقلاب را ادامه داده، فردي مفيد براي كشورش باشد. از اینرو، در سال 1360 جهت حضور در عمليات مطلعالفجر، به گیلانغرب عزیمت کرد.
در مرداد 1360، در واحد پرسنلی سپاه بابل به ادای تکلیف پرداخت.
در سال 1363 در جبهه کردستان حاضر شد و در يكي از پايگاههاي مريوان،دوشادوش دیگر رزمندگان از وطن دفاع کرد.علاوه بر آن، تا سال 65، به عنوان محقق و مصاحبهگر سپاه نیز،به جبهههاي حق عليه باطل اعزام شد تا لحظههاي ناب نبرد رزمندگان را براي آيندگان ثبت كند.
وسرانجام،سیدولی در 20/10/65 طی عملیات کربلای 5 در شلمچه در کسوت مسئول واحد پرسنلی گردان مسلم به فیض عظیم شهادت نائل آمد. پیکر پاکش نیزبا وداع همسرش «سیدهمریم میررمضانی» و یادگارانش«مجتبی و فاطمه»، در گلزار شهداي زادگاهش به خاك سپرده شد.