*زندگی نامه شهيد نظرعلي رستمي*
نام پدر: نبيالله
روستاي «نفتچال» در ارديبهشت 1343 چشم به راه آمدن نوزادي بود که «نظرعلي» نام گرفت؛ نورسیدهای که با آمدنش به كاشانه «نبيالله و آسيه»، بهاري دگر را برايشان به ارمغان آورد. اولين فرزند خانواده بود و چشم و چراغ زوجی سختکوش که با پیشه كشاورزي و عرق جَبين، روزگار ميگذراندند.
او قبل از ورود به مدرسه، قرآن آموخت و روح و جانش را به آيات آسماني اين مصحف شریف صيقل داد تا همواره در لِواي آن، در مسير عبوديّت و انسانيّت گام بردارد.
نظرعلی دانشآموز پایه دوم متوسطه در رشته تجربي در هنرستان «طالقاني» شيرگاه بود که ترک تحصیل کرد.
این فرزند نیکسیرت که هماره خود را به زیور خصائل نیکو میآراست، در ادب و تواضع نسبت به والدین، زبانزد بود و مطیع اوامرشان. علاوه بر آن، به سبب خوشروئی و ملاطفت با دیگران نیز، از محبوبیتی ویژه بین آنان بهره داشت.
او كه پرورشيافته يك تربيت ديني بود، از همان اَوان خردسالي، به شركت در مراسم عزاداري اهل بيت(ع) علاقه فراوان داشت. از اينرو، به نوحهسرايي روی آورد.
او تحت تاثیر اندیشههای امام خميني(ره)، در روزهای شکوفایی انقلاب به آحاد ملت ایران پیوست و با شركت در تظاهرات، همنوا با آنان فرياد تظلّم سر داد.
در پي فرمان تاريخي امام(ره) مبني بر تشكيل بسيج، نظرعلی به عضويت اين نهاد در آمد و فعالیتهایش را به عنوان فرمانده پايگاه مقاومت بسيج «شهيد چمران» روستا از سر گرفت.
«تمنّا قاسمي» از آن روزهای همسرش ميگويد: «فردي باايمان و باصداقت بود و دقّت بسياري در انجام كارهايش داشت. فعّاليتهاي روزانه خود را يادداشت ميكرد و در كارهايش از انضباط خاصّي برخوردار بود. از آنجایی که خودش تا مقطع دبیرستان درس خوانده بود، همیشه مرا سفارش میکرد که در جامعه یک الگوی مفید باشم و در زمینه علمی مطالعه کنم؛ حتی خواهر و برادرهایش را نیز به ادامه تحصیل تشویق میکرد.»
نظرعلی از 1/11/1361 در کسوت بسيج ويژه، راهی جبهههاي جنگ با دشمن شد و دوشادوش ديگر رزمندگان، به دفاع از مرز و بوم پرداخت.
در 23 آبان 1362 رخت پاسداري به تن پوشانید و در واحد انتظامات یگان حفاظتی سپاه سوادکوه مشغول به خدمت شد.
در 12 دی 1362 نیز، در واحد تدارکات سپاه سوادکوه به ادای تکلیف پرداخت.
از 14/8/1363 الي 5/3/1364، به عنوان سكّاندار يگان دريايي از لشكر 5 نصر در عمليات بدر حضور يافت.
سپس در 9 مرداد 1365 به سمت مسئول ارزیابی واحد پرسنلی بسیج منصوب شد.
دلجوئی از خانوادههای شهدا با هدف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، ترغیب و تهییج جوانان، جهت دفاع از کشور، از جمله اقدامات نظرعلی در جبهه فرهنگی به شمار میرود.
نظرعلی در 15/6/1366 در كِسوت مسئول قلّه، راهی دزلي شد.
و عاقبت در 8 دي 1366 در پايگاه مريوان، به جمع ياران شهيدش پيوست. پیکر پاکش نیز با وداع همسرش و دو يادگارانش «وجيهه و سكينه»، در گلزار شهداي زادگاهش آرام گرفت.