نام پدر : رجبعلی
تاریخ تولد :1344/01/01
تاریخ شهادت : 1362/11/28
محل شهادت : مریوان

وصیت نامه

*توصیه نامه شهید محمدباقر اسدی*

 

به شما عزیزانم توصیه می کنم هرگز رهبری را تنها نگذارید و گوش به فرمان امر رهبر باشید. راه شهدا را ادامه دهید. قرآن بخوانید و به آن عمل کنید. نماز اول وقت را فراموش نکنید و در نماز جمعه و جماعات شرکت نمایید. به خواهرانم توصیه می کنم حجاب خود را به نحو احسن رعایت کنند.


زندگی نامه

*زندگی نامه شهيد محمّدباقر اسدي گرمارودي*

 

نام پدر: رجب­علي

همگام با آغازين طلوع بهار 1344، صداي گريه نورسيده­اي در كاشانه «رجب­علي و كبري» طنين­انداز شد. زوج سختكوش و متديّني كه با پيشه كشاورزي، روزگار سپري مي­كردند.

كودكانه­هاي «محمّدباقر» در كوي و برزن «كبودكلايه» از توابع تنكابن و دامان پرعطوفت خانواده خاطره شد.

به گفته پدر، «محمدباقر اشتياق فراواني براي رفتن به مسجد داشت. زماني كه نوحه­خواني مي­كردم، توّجه مي­كرد و سعي داشت همگام با من تكرار كند. علاوه بر آن، در نوجواني در تنكابن به كلاس آموزش قرآن مي­رفت و نسبت به اداي نماز جماعت نيز مقيّد بود.»

او دانش­آموز پايه سوّم متوسطه در رشته ساختمان از هنرستان فنّي «شهيد مُسلمي» تنكابن بود كه به قصد عزيمت به جنگ، ترك تحصيل كرد.

محمدباقر که تحت تأثير انديشه­هاي شهيد مطهّري بود، در روزهاي انقلاب به صفوف تظاهرات­كنندگان پيوست. او علاوه بر آن، در توزيع اعلاميه­هاي امام خميني در تنكابن، خرّم­آباد و رامسر نيز فعاليت داشت.

«شهربانو» در مورد برادرش چنین می‌گوید: «پاکدامنی و ادبش زبانزد همگان بود. هرگز زودتر از دیگران دست به غذا نمی‌برد و سیر نمی‌خورد. ما را به حفظ حجاب سفارش می‌کرد و می‌گفت: حافظ این انقلاب باشید و اجازه ندهید به دست نامحرمان و نااهلان بیفتد. هر چند ساده می‌زیست، اما استوار و ثابت‌قدم بود. ندیدم نماز اول وقتش ترک شود.»

و امّا روايتي از «محمد اسماعيل‌پور» از هم­رزمش؛ «نسبت به ديگر همكاران، قدّ بلندي داشت و بي‌سيم‌چي ما بود. در مأموريت­هاي طرح جنگل كه آنتن بي­سيمش به شاخه درخت گير مي­كرد، مي‌گفت: قدّ بلند، اين بدي را هم دارد. داخل جنگل با شاخه­هاي درخت،‌ سيخ درست مي­كرد و بالاي سَر بچه­ها مي­ايستاد و با آن، ميوه كمپوت­شان را برمي­داشت. مي­گفت: بايد هواي بي­سيم­چي را داشته باشيد.»

محمدباقر در 15/8/1361 از سپاه تنكابن راهی مناطق نبرد شد.

و سرانجام، او در 28 بهمن 1362 در مريوان به ديدار معبود شتافت و با بدرقه اهالي كبودكلايه، در گلزار شهداي اين روستا آرام گرفت.