نام پدر : ابراهیم
تاریخ تولد :1347/04/19
تاریخ شهادت : 1366/02/17
محل شهادت : فاو

وصیت نامه

  شهید امیر علی اسحاقی

این وصیت نامه ها انسان را می لرزاند و بیدار می کند.(امام خمینی)

بسم الله الرحمن الرحیم

حال که بر همه مسلمانان یک امر طبیعی است که پیش از مرگ نامه ای از خود بجا بگذارند. اینجانب امیرعلی اسحاقی کوهستانی، بنابر وظیفه دینی خود چند خطی را برای آیندگان به امانت می گذارم.حال که آمریکا و شوروی دو ابر جنایت کار جانی وجهانی دست به دست خود دادند تا با نقشه های شیطانی خود به قول خودشان اسلام را نابودکنند، و اسلام عزیز را برای خود خطرناک می بینند، پس بر ما یک امر واجب است که از اسلام عزیز و قرآن کریم دفاع کنیم. وشما امت حزب الله را به وحدت دعوت می کنم که وحدت شما ضربه به منافع شیاطین می زند.که اینجانب وظیفه اسلامی ومیهنی من اقتضاء کرد که به سوی جبهه روانه گردم، آگاهانه و باچشم باز راه امام حسین(ع) را انتخاب نمودم و اگر آن روز نبودم که به سرور و مولای خود کمک کنم. امروز که هستم تا از فرزند آن شهید دفاه کنم آنقدر می جنگیم تا از خون ما پلی برای آزاد سازی قدس پاک درست شود، و آنقدر پیکار می کنیم تا آوارگان فلسطین و لبنان و گرسنگان آفریقا را از چنگال ستمگران بیرون بیاوریم.

ای امت حزب الله و برادران و خواهران به شما توصیه می کنم که لحظه ای از یاد خدا غافل  مباشید. و شما واجب است که در این برهه حساس از ولایت فقیه حمایت وپشتیبانی کنید. برادران سعادت شما در تقواست پس تقوا را پیشه کنید، و با ایمان به الله، تنور جنگ را گرم کنید و همچون راهیان کربلا به پیش بتازید که آینده که آینده نزدیک فتح و ظفر نصیب شما می گردد. برادران وخواهران عزیز از روحانیت عزیز دفاع کنید و نگذارید که مشتی خودپرست هوای و هوس بر آنها غلبه کرده به روحانیت متعهد ودر خط امام و حزب الله واقعی توهین کنند، و آنها را به منطق ایمان از خود برانید که فرقی باشیطان ندارند. شما ببینید که مشوق رزمندگان وتشویق اگر برادر رزمنده کیست؟

ببینید چه کسانی خود را وقف انقلاب کردند، و چه کسانی از خود می ترسند در نماز جمعه شرکت کنید. قرآن و دعا را زیاد بخوانید که شفای درد شما در قرآن است. وحال سختی دارم با شما پدر عزیزم ومادر مهربانم ،پدر عزیزم، از اینکه مرا بزرگ وخوب تربیت کردی و به جامعه اسلامی تحویل دادی تا برای چنین روزی به اسلام کمک کنم کمال تشکر را می کنم، و اگر چه نتوانستم جبران خوبیهای شما را کنم مرا به بزرگواری خود عفو کنید. وشما ای مادر مهربانم، و بهتر از جانم خیلی شما را زحمت دادم، تا مرا در این سن وسال رساندی وچه آرزوهائی را در من نوید می دادی، و حال که برای اسلام و قرآن در حال جنگیدن هستم، پس چه سعادت وآرزوئی که مادر شهید شوی،و باید افتخار کنی که پسرت در راه اسلام کشته شد.

و از شما معذرت می خواهم که نسبت فرزندی را خوب انجام ندادم. و امیدوارم با صبر وپایداری خود در روز قیامت با شهدا محشور شوید و در مرگم گریه نکن تا دشمنان اسلام شاد شوند. وشما ای خواهر گرانقدر در مرگم گریه نکنید، وحجابتان را حفظ کنید، و پشت جبهه رزمندگان را دعا کنید. در آخر نماز و سخنرانی مرا روحانی خستگی ناپذیر و معتقد به اسلام و حزب الله واقعی نور چشم رزمندگان حضرت حجت الاسلام والمسلمین حاج سید صابر جباری امام جمعه شهرستان بهشهر بخواند. وسلام مرا به او برسانید وبه مردم بگوئید وصیت شهدا حمایت از جباری.

در آخر از امت حزب الله و مردم روستای کوهستان می خواهم که هر گونه ناراحتی از من دیدند مرا به بزرگواری خود ببخشند.

از همه شما التماس دعا دارم. 1364/12/18 امیر علی اسحاقی- شهر آزاد شده فاو

خدایا، خدایا تا انقلاب مهدی خمینی را نگهدار      


زندگی نامه

«فرم ثبت اطلاعات شهدای مازندران»

الف)تولد و کودکی:

1-نام و نام خانوادگی، نام مستعار:

امیرعلی اسحاقی

2-تاریخ و محل تولد و اتفاق خاص در زمان تولد:

/1347، روستای کوهستان

3- نام و شغل پدر:

ابراهیم، کشاورز

4- نام و شغل مادر:

سیده زهرا، خانه دار

5- تعداد فرزندان و فرزند چندم خانواده بود:

پنج تا، اولین

6- وضعیت زندگی از نظر اقتصادی و اعتقادی:

وی در خانواده ای مومن و مقید به دین اسلام با اوضاع اقتصادی نسبتاً معمولی که از امرار معاش پدر، زمینهای کشاورزی و دامداری تأمین می شد به رشد و شکوفایی رسید.

7- تحصیل متفرقه قبل یا حین دبستان(مکتب،کلاس قرآن،حوزه علمیه نام فرد آموزش دهنده):ـــــــــــــ

 

8- مهاجرت یا نقل مکان در دوران زندگی (اگر بود): ــــــــــــ

  

ب)تحصیلات:

1- نام مدرسه و محل تحصیل در دوران دبستان:

مدرسه ابتدایی شهید خندان (5 سال)

2- نام مدرسه و محل تحصیل راهنمایی: ــــــــــــ

 

3- نام مدرسه، محل تحصیل و رشته ی تحصیلی دبیرستان: ــــــــــــ

 

4- تحصیلات دانشگاهی، رشته و نام دانشگاه: ــــــــــــ

 

5- آیا در دوران تحصیل کار می کرد ؟چه کاری و چه مدت:

وی برای کمک به تأمین امرار معاش خانواده به یاری وکمک آنها می شتافت تا بتواند باری از دوش آنان بردارد.

6- سال، مقطع و علت ترک تحصیل:

 دفاع از میهن و جنگ در راه خدا سبب شد تا از کسب علم و دانش دست بکشد و بسوی جبهه حق رهسپار شد.

 

پ)سربازی:

1- خدمت سربازی:

محصل

2- یگان اعزام کننده: ــــــــــــ

 

3- سال اعزام و محل آموزش سربازی: ــــــــــــ

 

ت) ازدواج:

1-وضعیت تاهل:

مجرد

2- نام همسر و تاریخ ازدواج: ــــــــــــ

 

3- تعداد و نام فرزند یا فرزندان (اگر داشت ): ــــــــــــ

 

4- خلق و خو و رفتار با خانواده (زن و فرزند یا پدر و مادر ):

ارزش و منزلت والدینش را می دانست. در انجام امور زندگی کمک و یاریشان می داد. همواره سعی می کرد که فرزند صالح و شایسته ای برای پدر و مادرش باشد. آنان از وی رضایت دارند. در هر کاری با آنها مشورت می کرد. مطیع سخنان آنان بود.

 

ث)شغل شهید:

1- شغل رسمی و شغل فرعی: ــــــــــــ

 

2- نام سازمان یا نهاد یا شرکت: ــــــــــــ

 

3-زمان استخدام و مسئولیت شغلی: ــــــــــــ

 

ج) فعالیت های انقلابی:

1- وقایع با افرادی که باعث تأثیر گذاری بر شهید شدند:

علاقه به روحانیت، دل سپردن به فرامین و رهنمودهای امام خمینی (ره)، پدربزرگ گرامی ایشان از عوامل تأثیرگذار بر روی شخصیت امیرعلی بود.

2- وقایعی که به تأثیر گذاری شهید بر فرد، خانواده یا گروه اشاره دارد:

در توصیف اخلاق و کردار بارز ایشان می توان به: حسن خلق، توکل به خداوند و استمداد از او در مشکلات زندگی، انجام واجبات و حضور در مسجد، ارادت و علاقه به ائمه اطهار، سبب می شد در ایام محرم و صفر میان عزاداران امام حسین باشد. تشویق خانواده به انجام واجبات. خواهر ایشان، زینب می گوید:« قرائت صحیح نماز را امیرعلی به من آموخت. ایشان جلو می ایستاد و بلند بلند قرائت می کرد و من تکرار می کردم . این ویژگیها خانواده و اطرافیان را تحت تأثیر قرار می داد.

3- نوع و محدوده ی جغرافیایی فعالیت های انقلابی:

همزمان با فراگیری انقلاب اسلامی با پدر و مادرش، ضمن اینکه سن کمی داشت شرکت می نمود و شعارهای انقلابی سر می داد.

4- زمان آغاز حضور در پایگاه (چه سنی یا چه سالی ؟) و نوع فعالیت در پایگاه:

بعد از تحقق نظام جمهوری اسلامی به عضویت بسیج درآمد و در آنجا فعالیت  بسیار انجام می داد. از جمله در جمع آوری کمک های مردمی، شرکت در جلسات مذهبی انقلابی، تشویق جوانان برای جذب نیروهای بسیجی می توان اشاره کرد.

5- اگر در درگیری ها و زد و خوردهای انقلابی و حزبی در انقلاب و بعد از آن حضور داشت، با بیان اتفاق آورده شود: ــــــــــــ

 

ح) سوابق جبهه:

1- حضور در جبهه:

 در جبهه حضور داشت

2- تعداد تاریخ محل اعزام ها، یگان اعزام کننده، و منطقه یا مناطقی که اعزام شد:

او طی چهار بار از تاریخ، 6/1/63 تا 6/12/64 از سپاه بهشهر لشکر 25 کربلا با عضویت بسیج به منطقه غرب اعزام شد.

3- مجموع مدت حضور در جبهه:

12 ماه و 3 روز

4- مسئولیت در جبهه:

تک تیرانداز

5- دفعات، مکان و نحوه ی مجروح شدن: ــــــــــــ

  

6- عملیات یا مأموریتی که مجروح شد: ــــــــــــ

 

7- مکان، زمان، عملیات و نحوه‌‌ی شهادت:

در تاریخ 17/2/66 در منطقه فاو عملیات الفجر 8 بر اثر اصابت ترکش به بدن به درجه شهادت نائل آمد.   

8- تاریخ تشییع و محل خاکسپاری:

در تاریخ، 22/2/66 در گلزار شهدای روستای کوهستان خاکسپاری شد.  

ی) خاطرات یا ویژگی های بارز شهید:

1- شامل 3 خاطره از شهید در مقاطع مختلف زندگی از تولد تا شهادت و در صورت نداشتن خاطره، ویژگی های شهید (توجه: حتما راوی خاطره یا ویژگی باید معلوم باشد.)

در توصیف شخصیت و رفتار برجسته امیرعلی که او را یک الگو و اسوه معرفی می کرد می توان به خوش خلقی در خانواده، کمک به معاش خانواده، ولایت پذیری، ارادت به ائمه اطهار و اهل بیت بخصوص امام حسین (ع)، حضور او در مراسم محرم و صفر بیشتر به چشم می آمد. وی در مسجد فعالیت زیادی داشت، حتی استکان و نعلبکی مسجد و هیئت را می شست. خود عامل به انجام واجبات بود و خانواده را تشویق به این کار می نمود. خواهر گرامی شهید، ضمن بیان مطالبی خاطره ای نقل می کند.: «ایشان می خواستند به من نحوه درست نماز خواندن را بیاموزد. من مشغول خواندن نماز شدم مادرم مرا صدا زد من جواب مادرم را دادم. امیرعلی به من گفت :«»وقتی سر نماز هستی، کسی تو را صدا می زند بگو الله اکبر.» (یعنی من نمی توانم جواب بدهم. طرف مقابل متوجه می شود) او بلند بلند جلوی من نماز می خواند و من پشت سرش تکرار می کردم .هنوز این خاطره در ذهن من باقی است و برای فرزندانم بازگو می کنم.»

در جبهه های جنگ رشادت و شجاعت زیادی از خود نشان می داد. فعالیت های زیادی داشت. وی عاشق جهاد در راه خدا بود و تمام تلاش خود را برای رسیدن به جبهه حق می کرد. روحیه شاد و عالی در موقع رفتن به جبهه داشت.