شهيد سيد خليل هاشمي كرويي متولد سال 1345 از روستاي كروكلاي بابل مي باشد.
ايشان فرزند سوم خانواده است. پدرش حاج سميع و مادرش معصومه (ره). سيد خليل در خانواده اي كشاورز و مذهبي رشد و نمو مي يابد و در سن هفت سالگي در سال 1352 وارد مدرسه ابتدايي روستايش مي شود. سپس دوره راهنمايي را در مدرسه راهنمايي فياض بخش ايمن آباد در سال 1360به پايان مي برد. ايشان براي ادامه تحصيل در دوره دبيرستان به شهرستان بابل مي رود و در رشته علوم تجربي به ادامه تحصيل مي پردازد. در همين سال يعني 1361 كه شانزده سالگي خود را پشت سر مي گذارد، با شنيدن خبر شهادت دوستش شهيد رمضان قرباني ايمني كه اولين شهيد روستاي ايمن آباد و كروكلا به حساب مي آيد و در همسايگي شان زندگي مي كرد او را بر آن مي دارد تا در راستاي حفظ ميهن و برداشتن سلاح ايشان براي ثبت نام اقدام نمايد. سيد خليل در مردادماه 1361 براي گذراندن دوره آموزشي به شهر منجيل حومه شهرستان رودبار در استان گيلان مي رود. پس از گذراندن دوره سه ماهه آموزشي به مريوان مي رود و سه ماه در آنجا براي دفاع از ميهن به جهاد مي پردازد.
سيد خليل در حاثه اتومبيل در راه برگشت به خانه براي طي كردن دوره مرخصي به علت حادثه ي خودرو مچ دستش مي شكند و با دست گچ گرفته به منزل مي آيد. پس از بهبودي نسبي و گرفتن گچ از مچ دستش، دوباره عازم جبهه ها مي شود و در اين مرحله به مدت سه ماه ديگر در جبهه ها به دفاع از ميهن اسلامي خويش مي پردازد. سيد خليل قبل از حضور دور چهارمش در جبهه، در 22 مهرماه سال 1362 به روستا نزد خانواده برمي گردد اما در روز دهم مرخصي، طاقت نمي آورد و با خدا حافظي از خانواده به جبهه عزيمت مي كند تا در عمليات والفجر4در منطقه مريوان شركت داشته باشد.
شهيد سيد خليل هاشمي در يكي از عمليات ها مجروح مي شود اما مدتي پس از كسب سلامتي نسبي، دوباره راهي خط مقدم جبهه مي شود و در 27 مهرماه سال 1362 در عمليات والفجر4 در جبهه مريوان به درجه والاي شهادت نايل مي شود.
شهيد سيد خليل هاشمي كرويي فرزند سميع، پس از شهيد رمضان قرباني ايمني به عنوان دومين شهيد روستا نامش بر دفتر خاطره ي تاريخ روستا نقش مي گيرد.
خبر شهادت دومين شهيد روستا به گوش مردم روستا مي رسد و پس از تشييع پيكر پاكش در بابل و روستاي ايمن آباد و كروكلا در مزار شهداي زردكجار، كنار مسجد صاحب الزمان(عج) روستاي پايين كروكلا به خاك سپرده مي شود.